DWS koopt wooncomplex in Den Haag voor € 61,43 mln

Van der Vorm Vastgoed Groep heeft het woningcomplex Harvest in Den Haag verkocht aan investment manager DWS voor een van zijn institutionele fondsen.

Harvest bestaat uit 184 appartementen, 11 tiny houses en 107 parkeerplaatsen en staat aan de Oude Haagweg/Nieuw Rozenburgstraat in Den Haag. Het Kadaster meldt een koopsom van € 61,43 mln.

Het in 2019 opgeleverde complex beschikt over een daktuin en moestuin met kas waar bewoners eigen groente en fruit verbouwen. De woningen zijn voorzien van een energielabel A en variëren van 40 tot 100 m² GO. Alle woningen beschikken over een eigen externe berging.

De verkoop past in de strategie van Van der Vorm Vastgoed Groep om zijn portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, internationalisering en diversificatie. Het is een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed Groep belegt in vastgoed in Nederland, Frankrijk, Engeland en Polen.

Van der Vorm Vastgoed Groep is bij deze transactie begeleid door Resi en Houthoff. De koper werd bijgestaan door zijn strategische partner Rubens Capital Partners, een in Amsterdam gevestigde asset- en investment manager. Juridisch werd de koper bijgestaan door Lexence.