DHG vergroent eigen daken in Botlek

DHG TwoZero heeft met succes 100.000 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd en in gebruik genomen op de daken van twee logistieke Smartlog ontwikkelingen in de Botlek in Rotterdam.

Met de toevoeging van een vermogen van 11 MWp zet DHG TwoZero een significante stap in de richting van de ambitie van om de hele vastgoedportefeuille van DHG te voorzien van duurzame energie.

Energieoplossingen

DHG TwoZero ontwikkelt en exploiteert duurzame energieoplossingen voor de huurders van Smartlog distributiecentra en ander vastgoed van DHG. Naast zonnedaken zijn dit ook oplossingen met batterij-systemen voor locaties waar sprake is van netcongestie. Het bedrijf draagt zo bij aan de productie van duurzame energie én voorziet in de groeiende vraag naar elektrificatie van logistiek dienstverleners en andere huurders van DHG vastgoed.

Het eerste doel van DHG TwoZero is om in 2025 minimaal 30 MWp aan zonnestroomprojecten operationeel te hebben, waarmee de volledige DHG- portefeuille van eigen zonne-energie wordt voorzien, inclusief de objecten waar nu geen of onvoldoende elektriciteit kan worden opgewekt. Met de realisatie van dit project in de Botlek is een grote stap gezet op weg naar dat doel.

Partnerschappen

Voor de realisatie van dit omvangrijke zonnedak werd nauw samengewerkt met partners Generation Green en Zoncoalitie. Generation Green heeft het project gerealiseerd. Zoncoalitie is DHG TwoZero’s vaste adviseur bij het ontwikkelen van zonnedaken.