DHG koopt The Harbour Club Rotterdam

Opnieuw een bijzonder uitstapje voor logistiek vastgoedondernemer en racefanaat David Hart. Zijn bedrijf DHG koopt het pand van de Rotterdamse The Harbour Club. 

DHG (David Hart Properties VI) koopt het pand aan de Kievietslaan 25, in het park bij de Euromast van de huidige eigenaars Richard van Leeuen en Dick van Eijmeren. Van Leeuwen is ook de uitbater van The Harbour Club vestigingen in Amsterdam Oost, Den Haag en Eindhoven. Daarnaast er twee franchisevestigingen in Vinkeveen en Amsterdam Zuid. 

Bakermat gabberhouse

De vestiging is Rotterdam is een villa uit 1912 die ontstond uit een voormalige officierssocieteit. In de jaren 80 en 90 was Villa Parkzicht een discotheek en de bakermat die de Rotterdamse gabberhouse op de wereldkaart zetten. In 2010 werd de villa de plek voor de Rotterdamse vestiging van The Harbour Club. In de loop der jaren mocht de Rotterdamsse jetset zich graag laten zien in een ambiance die volgens de horeca-ondernemers zelf veel weg heeft van ‘The Boathouse Café’ in het New Yorkse Central Park.

Niet het eerste uitstapje

David Hart legde voor de villa € 3.950.000 op tafel, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Het is niet zijn eerste uitstapje als vastgoedondernemer buiten de logistieke hallen waar hij groot mee werd. Zo ging DHG aan de slag met een transformatieproject van 12.000 m² woningen in Weesp en 28 hectare grond met woningen erop in Ede, kocht een kantoorpand met woonbestemming in Den Haag en werd eigenaar van ziekenhuis Tergooi in Blaricum, een herontwikkelingsproject van 53.000 m² waar nog jaren werk aan zit.

Een jaar geleden kondigen David Hart en zijn toenmalige compagnon Willem Slager nog aan zich weer te willen gaan concenteren op de corebusiness: logistiek. Nauwelijks drie maanden later stapte Slager op bij DHG. 

DRVM begeleidde de verkopers bij de transactie.