Curatoren Certitudo stellen Catella aan als asset manager

Catella IM Benelux (CIMB) is door de curatoren en bewindvoerders van Certitudo Capital Group (CCG), W.J.G. Smits (Watson Law) en I.C.J.C. van de Klundert (Taylor Wessing), aangesteld als assetmanager in het faillissement van de Bossche vastgoedbelegger en ontwikkelaar en diens aanverwante bedrijven.

CIMB is exclusief verantwoordelijk voor het assetmanagement van de distressed portefeuille, waarbij zij rapporteren aan de curatoren en hen adviseren over hoe zij de exitwaarde van CCG's vastgoedactiva in Nederland kunnen maximaliseren. CIMB neemt tevens de verantwoordelijkheid op zich voor het dagelijks vastgoedbeheer van de portefeuille, dat wordt uitbesteed aan een derde partij. In dit kader wordt volgens CIMB contact opgenomen met huurders en andere relevante partijen zodra dit praktisch mogelijk is.

Op 19 september 2023 werd Certitudo failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. De aanstelling van Catella IM Benelux als assetmanager is goedgekeurd door de rechtercommissaris die toezicht houdt op de faillissementsprocedure.

De portefeuille van CCG omvat residentiële, kantoor-, winkel-, logistieke en recreatie-eigendommen. De ontwikkelingsactiviteiten van Certitudo, zowel nieuwbouw als herontwikkeling, waren vooral gericht op het transformeren van kantoorpanden naar moderne residentiële woningen.

Laatste nieuws

Evenementen