Corio Center Heerlen overgedragen aan Meerdervoort

Winkelcentrum Corio Center in het centrum van Heerlen is overgedragen aan Meerdervoort. 316 Real Estate ondersteunde de overname met een overbruggingsfinanciering. 

Het Corio Center (18.000 m2 winkelruimte) huisvest onder meer MediaMarkt, vanHaren, Hema, New Yorker, C&A en Mango. Unifore kreeg het winkelcentrum drie jaar geleden voor €22 mln in bezit en ontwikkelde vervolgens samen met Mecanoo Architecten grootschalige moderniseringsplannen. Een fonds van Meerdervoort heeft deze renovatie inmiddels in gang gezet.  

De overname van vennootschap Corio Heerlen door Meerdervoort is een vervolgstap in de verdere ontwikkeling en groei van het winkelcentrum. Meerdervoort en 316 Real Estate streven gezamenlijk naar de verhuur van de nog beschikbare winkelunits en het versterken van de positie van het winkelcentrum.

Het Corio Center speelt een belangrijke rol in de toekomstvisie van de gemeente Heerlen voor vernieuwing en van revitalisering van de binnenstad. Binnen het kernwinkelgebied worden zeshonderd woningen toegevoegd, waarvan vijfhonderd direct naast het winkelcentrum. Bovendien vestigen zich in het stadscentrum twee universiteiten en zijn er plannen voor de vestiging van een hogeschool aan de Promenade.

img
Redacteur
Profiel