Columbia Threadneedle Real Estate beheert winkelpanden ter waarde van € 2 mrd

Het Amerikaanse Columbia Threadneedle Investment Real Estate, de vastgoedtak van Columbia Threadneedle Investments, wordt de nieuwe beheerder van het City Retail Europe Fund, dat 23 panden gelegen aan drukbezochte winkelstraten in 111 landen in portefeuille heeft. De portefeuille bevat onder meer panden in Rotterdam (Lijnbaan) en het Belgische Gent (Korenmarkt). 

Het mandaat wordt toevertrouwd aan het Franse team van Columbia Threadneedle Real Estate, dat met de Best Value Europe-fondsen 29 retailpanden in 9 landen bezit en beheert. In de panden zijn luxemerken als Brioni, Brunello Cucinelli, Rolex, Loro Piana, Christian Louboutin en Prada, gehuisvest.

Inclusief het City Retail Europe fonds, komt de waarde van de beheerportefeuille van het Franse team uit op ruim vijftig panden met een waarde van?€ 2?mrd. Wereldwijd beheert Columbia Threadneedle Real Estate €?6?mrd aan vermogen in retailpanden.

In het City Retail Europe Fund zijn winkelpanden opgenomen die zich bevinden in de bekendste winkelstraten van Madrid, Barcelona, Lissabon, Porto, Milaan, Rome,  Kopenhagen, Rotterdam en Gent.

Ian Kelley, Managing Director, Head of France, Benelux & Southern Europe van Columbia Threadneedle Real Estate: "De meeste panden in het City Retail Europe Fund bevinden zich op fantastische locaties. Dit maakt ze gewild bij internationale topmerken en bekende retailers, die zich graag willen onderscheiden qua huisvesting. Wij zien nog veel ruimte voor optimalisatie. Dit kan door middel van renovaties of het aanpassen van bestaande panden voor gemengd gebruik en vanzelfsprekend het bieden van winkelruimten voor onze huidige en nieuwe huurders. Met deze deal is ons Franse Real Estate team één van de grootste beheerders van retailpanden die gelegen zijn in populaire Europese winkelstraten."

Foto: Greger Ravik