Colliers doet beheer winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam

Met ingang van 1 januari is Colliers aangesteld als nieuwe vastgoedmanager voor het vastgoed- en VvE management van winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam.

Het contract is gesloten voor een periode van 5 jaar. Winkelcentrum Zuidplein behoort met ruim 60.000 m², circa 160 winkels en bijna 11 miljoen bezoekers per jaar tot een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland.

VvE Zuidplein heeft de afgelopen twee jaar circa € 20 miljoen geïnvesteerd in met name de fysieke uitstraling van het winkelcentrum.

De keuze voor Colliers Property Management is gelegen in de specifieke kennis en expertise op het gebied van retail property management. Door het gebruik van verschillende technologieën zoals Kterio voor een 24/7 gebouwmonitoring is het mogelijk om data-gedragen vastgoed te realiseren. Dit levert energievoordelen op, een optimalisering van installaties, maar ook de mogelijkheid om diverse data voor ESG-rapportages aan te kunnen leveren. Ook maakt Colliers gebruik van Proprli, een systeem waarin alle actuele gebouw gerelateerde documenten centraal beschikbaar zijn voor de property manager, de eigenaar en de onderhoudspartijen. Met Colliers Spots wordt door middel van GSM data de bezoekersstromen, customer journey en het verzorgingsgebied in kaart gebracht.