Clarion Partners Europe neemt logistieke portefeuille over van Blackstone

Clarion Partners Europe, de beheerder van institutionele vastgoedbeleggingsfondsen gespecialiseerd in logistiek en industrieel vastgoed, heeft de aankoop van een portefeuille van acht moderne logistieke vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland afgerond.

De totale oppervlakte van de recente acquisitie bedraagt ongeveer 241.400 m2. Er is €270 mln voor betaald. De institutionele portefeuille is overgenomen van een fonds beheerd door Blackstone.

De portefeuille bestaat uit zes moderne logistieke objecten in Duitsland en twee in Nederland. Voor wat betreft Nederland gaat het om een volledig verhuurd pand van 57.500 m² in Eindhoven en een pand van 37.300 m² in Vianen. Dat complex heeft een Breeam Good-certificaat en is verhuurd aan twee logistieke dienstverleners.  

In Duitsland gaat het om complexen in Michelsrombach (38.700 m2), Dortmund (21.600 m2), Neukirchen (13.900 m2), Werne (16.900 m2) en een pas opgeleverd pand in Halle (27.900 m2).  

"Dit was een zeldzame kans om een aanzienlijke Nederlandse en Duitse portefeuille van logistieke objecten te verwerven, allemaal gelegen op korte afstand van belangrijke snelwegen en bevolkingscentra. De portefeuille genereert zeer aantrekkelijke huurinkomsten, waarbij de huidige huurniveaus relatief laag zijn", aldus Thorben Schaefer, director bij Clarion Partners Europe.

Volgens Clarion Partners Europe bieden de logistieke markten in Nederland en Duitsland aanzienlijke kansen gezien hun gunstige vraag-aanbod dynamiek. Sinds het eerste kwartaal van vorig jaar heeft Clarion haar investeringsactiviteit versneld. Voor 2024 wordt €1 mrd aan investeringen verwacht.

Clarion werd geadviseerd door Goodwin Procter, Drees & Sommer, Deloitte, Loyens & Loeff en CBRE. Eastdil Secured trad op als adviseur van Blackstone.

img
Redacteur
Profiel