Certitudo na faillissement verder in problemen

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het Certitudo Residential Growth Fund (CRGF) in staat van faillissement verklaard.

Het faillissement volgt na de conclusie van de twee bewindvoerders, Smits (Watson Law) en Van de Klundert (Taylor Wessing), dat het niet mogelijk is tijdig (her)financiering te krijgen. Daarom is besloten tot intrekking van de vorige maand verleende surseance. De twee bewindvoerders zijn door Rechtbank Oost-Brabant aangesteld als curatoren.

Vermoedelijk verkeert Certitudo al meer dan een jaar in ernstige financiële problemen, zo blijkt uit een reconstructie die PropertyNL maakte van de weg die onlangs leidde tot het aanvragen van uitstel van betaling door Certitudo voor GRCF. 

De intrekking van de surseance van CRGF heeft tevens geleid tot de aanvraag van het faillissement voor Certitudo Capital Group. Hierdoor kan in gezamenlijkheid nader worden bekeken welke vervolgstappen genomen kunnen worden ten aanzien van mogelijke voortzetting, dan wel verkoop van haar vastgoedprojecten, aldus de Bossche vastgoedbelegger- en ontwikkelaar Certitudo in een korte persverklaring.

Posities Certitudo

Met name in Amsterdam, in Amstel III, heeft Certitudo een flinke grondpositie opgebouwd. Het bedrijf moet hier in totaal 1.600 woningen, 28.000 m² kantoor en 6.000 m² voorzieningen gaan ontwikkelen. Een deel van dit bezit is eind vorig jaar en begin dit jaar weer doorverkocht. In Apeldoorn kreeg het bedrijf Centraal Beheer in zijn bezit, het monument dat is ontworpen door Herman Hertzberger en dat al jaren wachten op een nieuwe, gemengde bestemming. De gemeente is verloedering van het pand inmiddels zo zat dat het opdracht heeft gegegeven om het pand dicht te spijkeren. 

Certitudo is ook eigenaar van een vastgoedportefeuille die het overnaam van de Van Deursen Groep, het bedrijf achter de Shoeby-kledingwinkels. Ook deze winkelketen verkeert in zwaar weer.

img
Redacteur
Profiel