Center Parcs start verkoop De Eemhof

Veel eerder dan gepland gaat Center Parcs Vastgoed opnieuw vakantiewoningen verkopen aan particuliere en professionele beleggers.

In mei start de verkoop van 300 vakantiewoningen van Center Parcs De Eemhof in Flevoland aan particuliere kopers. De overige 351 vakantiewoningen, de parkvoorzieningen en het hotel worden verkocht aan institutionele beleggers. De totale verkoopwaarde bedraagt € 160 mln en daarvan wordt € 45 mln geïnvesteerd in de modernisering van de vakantiewoningen en alle voorzieningen. De verkoop volgt op de verkoop van park Zandvoort in 2018. Dat project is door de enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging op een paar woningen na uitverkocht.

Hoewel het park pas op 18 mei in de verkoop gaat, hebben nu al enkele honderden geïnteresseerden particuliere investeerders zich aangemeld. Volgens Center Parcs is dat het directe gevolg van de enorme vraag naar vakantiewoningen als belegging. Investeerders in Center Parcs De Eemhof ontvangen gedurende 15 jaar een geïndexeerde huuropbrengst van 4,75% over de cottage en de renovatie. Ook wordt de mogelijkheid geboden om te profiteren van eventuele omzetgroei. Center Parcs blijft volledig verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van het park. Center Parcs rekent net zoals in voorgaande jaren op een grote vraag van zowel particuliere als professionele investeerders.