Carlyle verkoopt portfolio van opslagruimtes in de Benelux aan Safestore Londen

Investeringsmaatschappij Carlyle heeft een portefeuille van opslagruimtes in Nederland en België verkocht aan Safestore.

De twee partijen hadden sinds 2019 een joint venture, waarvan Carlyle nu de 80 procent die het had overdoet aan Safestore.

De Joint Venture is gewaardeerd op een ondernemingswaarde van € 146 miljoen. De portefeuille bestaat uit 15 panden in de Benelux van in totaal maximaal 55.000 vierkante meter verhuurbare opslagruimte, gericht op de stedelijke gebieden Amsterdam en Brussel.

De Joint Venture bouwde zijn portefeuille op door de acquisitie van twee Nederlandse self-storage operators (M3 Self-storage, Opslag XL) en een Belgische self-storage operator (Lokabox), evenals een in ontwikkeling zijnde exploitant in Nederland. De joint venture tussen Carlyle Europe Realty (CER), het pan-Europese vastgoed van Carlyle platform en Safestore is in 2019 opgericht om activa in Nederland te verwerven en te ontwikkelen en België om toegang te krijgen tot de self-storagemarkt van de Benelux.

Laatste nieuws

Evenementen