CTP rondt overname DIR af en investeert voor € 1 miljard in Duitse ontwikkelingen

Ontwikkelende belegger CTP zal de komende vijf jaar in tien strategische locaties in Duitsland investeren.

Tevens maakt het bedrijf, dat een notering heeft aan Euronext, bekend dat de overname van Deutsche Industrie Reit (DIR) is afgerond. Daarmee heeft het bedrijf van Remon Vos meteen al negentig locaties om te upgraden en uitbreiden. Duitsland is in portfoliowaarde voor CTP nu het derde land, na Tsjechië en Roemenië.  

Tevens is Udo Stöckl benoemd tot Chief Operating Officer bij CTP Duitsland. Stöckl heeft ervaring in vastgoed in de Verenigde Staten en Europa. Hij leidde onder meer de entree van Avison Young in Duitsland.

De tien locaties waar het bedrijf zich in Duitsland op zal richten zijn Bremen/Hamburg, Berlijn, Hannover, Düsseldorf/Keulen/Dortmund, Leipzig/Dresden, Frankfurt, Neurenberg, Karlsruhe/Mannheim, Stuttgart en München. 

CTP is bij Bremen al bezig met het ontwikkelen van een 30.000 m² groot logistiek object, dat later dit jaar wordt opgeleverd.

Doel van de aangekondigde investeringen is om in 2026 in Duitsland een portefeuille van 3,2 miljoen m² te hebben ontwikkeld, ongeveer een verdubbeling van wat het nu via DIR heeft verworven. Die bezittingen worden gehandhaafd, gemoderniseerd, getransformeerd en een paar objecten worden verkocht.

De plannen van CTP behelzen onder meer om de bezettingsgraad van de portefeuille op te vijzelen van 88 naar 95 procent. Het huidige huurniveau van ongeveer € 38/m² moet naar € 76/m².