COD en Being leveren NHow-hotel op

Op 8 januari 2020 hebben ontwikkelaars COD en Being Development het NHow Amsterdam RAI-hotel aan de Zuidas opgeleverd aan eindbelegger AXA IM.

Het hotel, ontworpen door OMA/Reinier de Graaf, is voor 25 jaar verhuurd aan de NH Hotel Group. Als onderdeel van NH’s lifestylemerk NHow wordt het hotel een ontmoetingspunt voor zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers. 

Het ontwerp is gebaseerd op het Signaal, de reclamezuil met zijn bijzondere stapeling van driehoekige elementen die sinds de opening van de Europahal in 1961 voor het complex staat.

In NHow Amsterdam RAI komen hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele uitingen samen. Het hotel beschikt over 650 kamers op 24 verdiepingen, een openbaar toegankelijk restaurant annex bar en skylounge op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad. Verder is er een ondergrondse parkeergarage met 200 plekken, een bar op de eerste verdieping, een ruimte voor ontbijt, lunch en diner op de 17de etage en meeting & event services, inclusief F&B, op de 23ste verdieping. Op de begane grond bevindt zich een horeca-unit waarin Toni Loco en The Butcher zich vestigen.

Duurzaamheid was vanaf de start van het ontwerptraject een belangrijk aspect, waarbij onder andere een Breeam Excellent certificering en de Bewuste Bouwers Zuidas Award werd toegekend. De laatstgenoemde prestatie betekent dat aannemer Pleijsier Bouw zich uitmuntend hield aan de gedragscode van Bewuster Bouwers en op een zeer omgevingsbewuste, veilige en duurzame wijze te werk ging.

NHow Amsterdam RAI is na Motel One het tweede hotel dat COD heeft ontwikkeld aan de Zuidas. Onlangs leverde ontwikkelpartner Being Development ook Yotel Amsterdam op. Architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), opgericht door Rem Koolhaas, werkte onder meer eerder aan NHow Rotterdam. Het interieurdesign is ontworpen door Next Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects, die ook de andere hotels uit het NHow-portfolio heeft voorzien van het interieur.

COD en Being Development leveren de hotelkamers en alle overige hotelgerelateerde ruimtes volledig afgebouwd en turnkey op. In de komende periode richt NH Hotel Group het hotel verder in met de operationele inventaris. De feestelijke opening van het hotel staat gepland in het eerste kwartaal van 2020. De soft launch vindt al plaats op 10 januari 2020.

Projectgegevens
Omvang project: 43.000 m² bvo
Ontwikkelaar: COD in samenwerking met Being Development
Initiatiefnemer: Gemeente Amsterdam in samenwerking met RAI Amsterdam
Afnemer: NH Hotel Group
Architect: OMA
Hoofdaannemer: Pleijsier Bouw
Interieurarchitect: Next Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects Spain
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
MEP & Vertical Circulation: Techniplan Adviseurs
Breeam-adviseur: Techniplan Adviseurs
Brandveiligheidsadviseur: Royal HaskoningDHV
Bouwfysica/akoestiekadviseur: Royal HaskoningDHV
BIM-coördinator: Van den Berg Groep
Juridisch adviseur COD/Being Development: CMS
Juridisch adviseur AXA IM: Loyens & Loeff

Fotografie: Egbert de Boer