Bouw Hota van start: 250 woningen speciaal voor kunstenaars

Bébouw Midreth en G&S Bouw, beide onderdeel van VolkerWessels, zijn onlangs begonnen met de bouw van Hota, een wooncomplex voor studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en startende kunstenaars.

In Hota komen kunststudenten vlak naast het cultuurcluster Berlijnplein in Utrecht te wonen. In de punt van het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Samen met bewoners wordt deze ruimte verder ingericht, bijvoorbeeld met een wasbar, filmcafé, studieruimte of keuken en eethoek. In de binnentuin ontmoeten de bewoners elkaar aan de Langste Tafel van Utrecht.

Hota is het resultaat van een samenwerking tussen SSH, HKU, Gemeente Utrecht, Cazas Wonen en Bébouw Midreth/G&S Bouw. Cazas Wonen heeft opdracht gegeven voor de bouw van de 250 woningen voor studenten en woonstarters. Het gebouw is ontworpen door KCAP en Studio Nuy en van Noort.  

Vanaf het voorjaar 2024 zal de komst van de creatieve nieuwe bewoners rondom de bouwplaats zichtbaar worden. Onder startende kunstenaars is door Cazas Wonen een prijsvraag uitgeschreven om het lange bouwhek met kunst te verfraaien. De oplevering van Hota staat voor 2026 gepland. Tegen die tijd wordt bekend gemaakt hoe de woningen worden aangeboden.