Blackstone koopt distributiecentrum Primark in Roosendaal

Blackstone heeft de aankoop aangekondigd van een opslagruimte van 87.000 m² in Roosendaal voor zijn Europese Core+ platform.

Het pand in Roosendaal is langjarig volledig verhuurd aan Primark. De opslagruimte dient als distributiecentrum voor Frankrijk, Italië en België.

Afgelopen zomer werd al duidelijk dat de Duitse eigenaar Dietz interesse had in verkoop van het complex op bedrijventerrein Borchwerf. Dietz is met Malaysia’s Employees Provident Fund (EPF) eigenaar van het ruim vijf jaar geleden gerealiseerde complex. In eerste instantie was het een 50/50-joint venture met Logistics Capital Partners (LCP), maar na de oplevering van het pand in 2016 ging het belang van LCP over naar EPF. De waarde zou rond de € 130 mln liggen.

Logistiek vastgoed blijft wereldwijd een van de belangrijkste beleggingsthema's van Blackstone. In Nederland beheert Blackstone ongeveer 3,3 miljoen m² logistiek vastgoed. James Seppala, Head of European Real Estate: "Investeren voor de lange termijn en bijdragen aan de Nederlandse economie via onze langetermijnfondsen is voor ons een prioriteit.”

img
Redacteur
Profiel