Bezettingsgraad Vastned neemt in 2018 toe

Vastgoedbelegger Vastned kijkt terug op een goed jaar 2018. De bezettingsgraad van de winkelportefeuille liep op naar 98,6%, een groei van 50 basispunten. Like-for-like brutohuurgroei bedroeg 0,8 % voor de gehele portefeuille.

Bestuursvoorzitter Taco de Groot meldde woensdag dat het afgelopen jaar stappen hebben gezet in het aanpassen van de vastgoedportefeuille door ver- een aankoop. ‘De transformatie van de portefeuille is afgerond en deze bestaat nu voor 82% uit high street winkelvastgoed in grotere Europese steden’, aldus De Groot, ‘We hebben een unieke portefeuille gecreëerd, die tot een direct resultaat van € 2,22 per aandeel heeft geleid in 2018. We hebben de kwaliteit van onze portefeuille verder verbeterd door onze high street clusters in Amsterdam, Utrecht, Parijs en Madrid uit te breiden met een selectief aantal winkel- en food & beverage panden. Tevens hebben we verschillende niet-strategische objecten verkocht in Nederland en Frankrijk om het risicoprofiel van de portefeuille verder te verlagen.’

Voor 2019 verwacht het vastgoedbedrijf een direct resultaat van € 2,00 - € 2,10 per aandeel, en het niveau van capital expenditures (capex) zal laag blijven.