Bestseller neemt twaalf winkels Doek Retail over

De Deense modeketen Bestseller neemt 12 van de 28 winkels van het failliete Doek Retail over. Het betreft 8 vestigingen van Vero Moda, 2 locaties van Pieces en 2 winkels van Vila, zo meldt De Telegraaf.

Bestseller A/S is het moederbedrijf van merken als Jack & Jones, Juna Rose, Only en Selected Femme/Homme. Onbekend is welk bedrag het Deense familiebedrijf voor de overname betaalt. Volgens curator Hans Hendriks gaat het in elk geval om een hoger bedrag dan de afzonderlijke waarde van de winkels.

Gesprekken gaande

De winkels van Vero Moda, Pieces en Vila behoorden al tot de merken van Bestseller, maar Doek Retail runde daarvan zo’n 20 vestigingen. Over de overige 8 vestigingen worden nog gesprekken gevoerd met een aantal geïnteresseerde partijen. De winkels vallen vanaf volgende week zaterdag officieel onder Bestseller, maar gaan onder eigen naam verder. Zo'n 85 van de 115 medewerkers houden hun baan.

Modeketens vallen om

Doek Retail werd zo’n twee weken geleden failliet verklaard. De afgelopen maanden vielen meerdere modeketens van naam om. Zo gingen Scotch&Soda en Score/Chasin in het voorjaar failliet. De eerstgenoemde maakte een doorstart onder de vlag van de Amerikaanse investeerder Bluestar Alliance. Vorige week werd bekend dat Shoeby in financiële nood verkeert. Het bedrijf probeert nu zijn zaken op orde te krijgen door afspraken te maken met schuldeisers.