Being herontwikkelt Auroragebouw in Amsterdam-Centrum

Het kenmerkende Auroragebouw op de hoek van de Stadhouderskade en de Overtoom in Amsterdam gaat een duurzame toekomst tegemoet. Eigenaar UBS Asset Management heeft Being gevraagd op te treden als ontwikkelaar voor de grootschalige renovatie van het kantoorgebouw.

In samenwerking met Kaan Architecten, IMd raadgevende ingenieurs, DGMR en SkaaL heeft Being een plan ontworpen om het markante hoekpand tot een uiterst moderne kantoorlocatie met internationale allure te ontwikkelen.

Het Auroragebouw is een van de eerste modernistische ankerpunten van de stad Amsterdam. In de jaren zestig werd het ontworpen door Piet Zanstra voor levensverzekeringsmaatschappij Aurora. Het gebouw bestaat uit een commerciële plint met daarboven kantoorverdiepingen van bijna 1.000 m2. In 2023 vertrekt Booking.com, waardoor zich de kans voordoet het gebouw toekomstbestendig te maken.

Being wil moderniseren, verduurzamen en vergroenen met respect voor de historie en unieke kenmerken van het gebouw. Door een nieuwe dakopbouw, groene dakterrassen en een verticale serre toe te voegen, ontstaan er diverse buitenruimtes en ontmoetingsplekken die de connectie in het gebouw en met de buurt versterken. De ontwikkelaar streeft naar een A++ energielabel. Ook zijn een Breaam- en een Well-certificering voorzien.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen