Ballast Nedam ontwikkelt 77 woningen in Gilze en Rijen

Sandra Diepstraten van Gemeente Gilze en Rijen, Onno Dwars CEO van Ballast Nedam Development en Marie-Thérèse Dubbeldam als bestuurder van Leystromen hebben een inkoop- en bouwclaimovereenkomst getekend voor 77 woningen in ‘Tussen de Leijen’ een nieuwe woonwijk in Rijen.

Het gaat nu om 8 sociale huurwoningen en 69 koopwoningen in verschillende prijsklassen: rijwoningen, tweekappers, geschakelde en vrijstaande woningen. Later voegt Leystromen nog 32 extra sociale huurwoningen toe in het gebied waarmee het totaal op 40 komt.

De wijk ‘Tussen de Leijen’ ligt in het gebied tussen de Hannie Schaftlaan, Zwarte Dijk en de Mosstraat. De wijk sluit daarmee aan op de bestaande woningbouw aan het Sporkt, de Breebroek en de Wouwerbroek. In totaal zullen in Tussen de Leijen 375 woningen worden gerealiseerd. Gemeente Gilze en Rijen maakt een bestemmingsplan om dit mogelijk te maken. Samen met Leystromen en Ballast Nedam Development werkt Gemeente Gilze en Rijen aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk in Rijen. Er wordt zo veel mogelijk energieneutraal gebouwd.

De openbare ruimte in de wijk krijgt een groen en duurzaam karakter. Een groenplan vormt hiervoor de basis. Tussen de Leijen bestaat uit vier delen. Mensen wonen er straks in een groene omgeving. De vier delen van de nieuwe woonwijk krijgen elk een eigen binnenpark. Veel variatie moet zorgen voor biodiversiteit. Zo komen er verschillende bomen die met de seizoenen mee kleuren. De groene inrichting van de wijk zorgt ook voor een natuurlijke overgang tussen het dorp en het buitengebied rondom de Mosstraat.