Ballast Nedam Development heropent iconisch Rotterdam Building

Het beeldbepalend kantoorgebouw Rotterdam Building, gelegen aan de Aert van Nesstraat in de Maasstad, tussen de Coolsingel en Lijnbaan, opent na een moderniseringsslag de deuren.

Met de feestelijke opening zijn Microlab, een co-working concept, en de overige kantoorverdiepingen beschikbaar voor huurders. Tevens opent het restaurant Club Nomad, een food & beverage concept van Compass Group, zijn deuren. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Rotterdam Building een publieke rol gaat vervullen in de stad. Het gebouw telt verschillende evenementruimtes en dakterrassen en moet volgens de ontwikkelaars tot een hotspot uitgroeien.

Rotterdam Building werd in de jaren ‘70 ontworpen door de architect Kraaijvanger. Het gebouw heeft een duurzame metamorfose ondergaan tot een co-working- en kantoorruimte. Rotterdam Building telt 14 verdiepingen, heeft een oppervlakte van 22.000 m² en een inpandige parkeergarage.

Ballast Nedam Development heeft bij de renovatie van Rotterdam Building grondstoffen en materialen hergebruikt. De ontwikkelaar heeft zijn hoofdkantoor geopend in het iconische pand.