BTS Logistics huurt groot logistiek complex in Hoeksche Waard

BTS Logistics vastgoed heeft als eerste huurder een overeenkomst getekend voor de huur van logistieke bedrijfsruimte op SHIPP 21 in Hoeksche Waard. Verhuurder is Heylen Warehouses, investeerder in state-of-the-art logistiek en licht-industrieel vastgoed.

De bedrijfsruimte die BTS Logistics gaat huren omvat 24.000 m² logistieke ruimte op bedrijventerrein ‘South Holland Inland Port Puttershoek” (SHIPP). Dat ligt in de gemeente Hoeksche Waard, tussen Dordrecht en Rotterdam.

BTS Logistic biedt oplossingen aan haar klanten voor hun transport- en logistieke behoeften. De beslissing om magazijnruimte op SHIPP 21 te huren, weerspiegelt het strategische belang van deze locatie voor hun activiteiten. ‘Dit is een uitbreiding van onze huidige warehousingactiviteiten, die na oplevering van Puttershoek in totaal 86.000 m2 bedragen’, zegt Michael de Rouw, CEO van BTS Logistics. ‘Wij zullen de nieuw te bouwen bargeterminal gebruiken voor het merendeel van onze inkomende en uitgaande containers, in overeenstemming met ons milieubeleid.’

Heylen Warehouses zet met haar ontwikkelingen in op duurzaamheid en diversiteit. De Puttershoek-campus is ontworpen als een groene campus, met milieuvriendelijke kenmerken om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt de bouw geheel gasvrij en ligt het project op koers om een BREEAM Very Good certificering te behalen. Bovendien wordt het dak bedekt met zonnepanelen en zullen groene gevels het gebouw naadloos in zijn omgeving laten opgaan, waardoor het milieuvriendelijke ontwerp nog verder wordt versterkt.

Daarnaast legt Heylen Warehouses grote nadruk op mobiliteit en het garanderen van een veilige en gemakkelijke toegang voor zowel huurders als de lokale gemeenschap. Daarom is er een nieuwe toegangsweg aangelegd die de N217 verbindt met de SHIPP 21-campus en wordt momenteel een fietstunnel aangelegd om fietsers een veilige route te bieden.

Bij deze transactie verzorgde Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (partner in Dynamis Logistiek) in samenwerking met Cushman & Wakefield de commerciële begeleiding van Heylen Warehouses. De Mik Real Estate Partners adviseerde de huurder.

Laatste nieuws

Evenementen