BAM en QX winnen tender in Helmond

De gemeente Helmond heeft BAM Wonen en QX Real Estate de opdracht gegund om in het Burgemeester Geukerspark 62 appartementen en een horecapaviljoen van 400 m²r te ontwikkelen. Beide ontwikkelaars zijn als winnaar uit de twee tenders gekomen die de gemeente Helmond heeft uitgezet.

Aan de zuidzijde van het park komt een horecapaviljoen. In deze aanbesteding is aan de inschrijvers maximale vrijheid gegeven om een aansprekend ontwerp te maken, dat goed past in het park en de omgeving. “Ik ben dan ook verheugd dat zij een uitstekende aanbieding hebben gedaan met een prachtig, duurzaam ontwerp”, aldus wethouder Erik de Vries.

Het ontwerp van het horecapaviljoen is eenvoudig maar krachtig. Het paviljoen wordt gevormd door twee gesloten volumes en een groot overstekend dak. Tussen de volumes komen grote glaspartijen , zodat je van beide kanten wordt uitgenodigd naar binnen te komen. In het dak zijn uitsparingen opgenomen voor bomen. Door het vooral groene dak gaat het paviljoen, kijkend vanuit de lucht en vanaf het maaiveld, op in het park. Het ontwerp is van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten en in opdracht van QX Real Estate tot stand gekomen.

De verwachting is dat de bouw van het paviljoen in september 2020 start en zal ongeveer acht maanden in beslag nemen. Het paviljoen zal worden toegevoegd aan het bestaande en besloten vastgoedfonds waar meerdere objecten deel van uit maken.

Het horecapaviljoen en de appartementen komen beide voort uit het centrumperspectief. Dit centrumperspectief is nu volop in uitvoering.