Aviva neemt acht kantoorpanden (19.000 m2) in omgeving Amsterdam Zuidas over

Aviva neemt de Vondel Portefeuille, een verzameling van acht kantoren in de buurt van Amsterdam Zuidas, over.

Samen bieden de acht multi-let panden een totale verhuurbare oppervlakte van bijna 19.000 m². De oostelijke groep activa in de portefeuille bevindt zich aan de Europaboulevard. Het zuidelijke cluster van gebouwen kijkt uit op het Gijsbrecht Aemstelpark. De Vondel Portefeuille was sinds 2017 in bezit van het door Tristan Capital beheerde CCP5 long-life care-plus fonds. 

George Fraser-Harding, fondsmanager bij Aviva Investors: “We zijn verheugd om onze aanwezigheid in Amsterdam, een van Europa's levendige kantorenmarkten en een locatie met een benijdenswaardige pool van arbeidskrachten, uit te breiden. Deze specifieke portefeuille heeft hoge huurprijzen in een markt waarin de huren de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gestegen, terwijl ze nog steeds aantrekkelijke rendementen bieden. We denken dat dit een uitstekende sectordiversificatie en inkomenszekerheid kan bieden, met het potentieel om prestatievoordelen op de lange termijn op te leveren.”

Het is Aviva’s tweede aankoop op de Amsterdamse kantorenmarkt. Vorige maand werd het FOZ-gebouw aangekocht.

Aviva Investors werd geadviseerd door DLA Piper. De verkoper, Tristan Capital Partners en Nexus real estate,  werd geadviseerd door Greenberg Traurig en NL real estate, Knight Frank.

img
Redacteur
Profiel