AviaRent koopt voor € 21 mln kinderdagverblijven van Green

Belegger AviaRent heeft voor € 21 mln 15 kinderdagverblijven overgenomen van Green Real Estate.

Voortbouwend op zijn ‘Little Friends’-portefeuille Europa heeft AviaRent nu voor € 21 mln 15 kinderdagverblijven in Nederland overgenomen van Green Real Estate. ‘Vooral in grote steden zijn kinderdagverblijven vaak schaars. Met ‘Little Friends’ bieden we institutionele beleggers aantrekkelijke investeringen, en dit helpt ook om dit tekort te verlichten’, zegt Sascia Valkier, hoofd Transaction Management bij AviaRent Invest.

De kinderdagverblijven zijn gevestigd in Amsterdam, Assen, Bunnik, Gouda, IJmuiden, Nieuwegein, Utrecht, Voorburg, Zeewolde en De Meern. Alle kinderdagverblijven staan op goede locaties en zijn goed bereikbaar. Voor de meeste centra is Partou de huurder, dat sinds 1984 kinderopvang verzorgt.

Ondanks de corona-crisis blijft dit soort maatschappelijk vastgoed van grote belang voor institutionele beleggers. Jarmila Frese, transactiebeheerder bij AviaRent: ‘In veel gezinnen werken beide ouders en er zijn veel alleenstaande ouders. Het resultaat is een toenemende vraag naar kinderopvangplaatsen.’ Door de grote vraag en het toenemende belang van duurzaamheid in vastgoedbeleggingen, komen kinderdagverblijven steeds meer in trek bij institutionele beleggers, zegt ze.

De verkoper werd geadviseerd door Appelhoven (commercieel adviseur), HabrakenRutten (juridisch) en Pels Rijcken (juridisch). Adviseurs van de koper zijn: Codabel Management Nederland (acquisitie en asset & property management), Cushman & Wakefield (taxatie), Kennedy Van der Laan (juridisch), Aiqu Tax and Taxpect (fiscaal), Schut Van de Ven (notaris), Boag als onderdeel van Drees & Sommer (technische taxatie) en Camvast (makelaardij).

Over AviaRent Invest
AviaRent Invest, met een hoofdkantoor in Frankfurt am Main, is een dochteronderneming van AviaRent Capital Management, een in Luxemburg gevestigde fondsbeheerder. Samen met zijn Franse partner Primonial, is het een toonaangevend Europees platform voor vermogensbeheer met meer dan € 26 mrd aan beheerd vermogen. AviaRent heeft een fondsvolume van meer dan € 8 mrd in de zorg, onderwijs en micro-living. Als een gespecialiseerde vermogensbeheerder, belegt AviaRent uitsluitend in sociale infrastructuur. De portefeuille van AviaRent bestaat uit zorgvastgoed met meer dan 5200 verpleegbedden, 1400 eenheden begeleid wonen, 2000 plaatsen in kinderdagverblijven en 820 micro-appartementen.