Apollo Tyres kiest voor duurzame toekomst Vredestein in Enschede

Heylen Warehouses investeert in de revitalisering van de gebouwen van Apollo Tyres, het vroegere Vredestein, in Enschede.

Het Belgische Heylen Warehouses koopt van Apollo Tyres vier gebouwen met een totale oppervlakte van 55.000 m2 aan de Ingenieur Schiffstraat 370.  De aankoop op industriepark Havengebied in Enschede markeert het begin van de herontwikkeling van het industriegebied naar een duurzaam bedrijvenpark. Apollo Tyres huurt tegelijkertijd twee industriële units van in totaal 49.000 m2 terug.

Bandenmerk Vredestein is al sinds 1947 op het bedrijventerrein gevestigd. Op deze locatie worden autobanden en banden voor de agrarische sector gemaakt. In 2009 nam het Indiase Apollo Tyres Vredestein over, dat verder ging als Apollo-Vredestein. In 2020 werd een flink deel vande productie verplaatst naar Hongarije, waar enkele jaren eerder een nieuwe fabriek was geopend. De vestiging Enschede zag de werkgelegenheid van 1.200 banen met ruimt 500 FTE's afnemen.  

De transactie met Heyelen is volgens Apollo-Vredestein de bevestiging van haar ambitie om langere tijd in Enschede te blijven. De start van het herontwikkelingsproject staat gepland voor eind dit jaar. Apollo krijgt daarmee de beschikking over een duurzaam, energiezuinig en modern bedrijfscomplex. Oplevering is in 2025 voorzien.

De verkopende partij werd commercieel en technisch geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door Damste Advocaten. Bcapital Partners faciliteerde de onderhandelingen namens Apollo Tyres.

img
Redacteur
Profiel