Amsterdammer verhuist graag naar Rotterdam

Rotterdam is razend populair onder hoofdstedelingen. Amsterdammers kopen graag oudere pandjes in de omgeving van het Centraal Station in de Maasstad, zo is de ervaring van het Rotterdamse makelaarskantoor Langejan.

Inmiddels bestaat 6% van alle woningkopers in Rotterdam uit Amsterdammers, die vooral op huizen van voor 1940 azen. De hoofdstedeling is daarmee de grootste groep van kopers die buiten de Maasstad wonen, meldt makelaar Robert Langejan in het AD.

De prijs per vierkante meter ligt zo’n anderhalf keer lager dan in de hoofdstad en dat spreekt tot de verbeelding, stelt Langejan, en met de snelle verbinding tussen Rotterdam en Amsterdam, kunnen de Mokumers in hun geliefde plaats blijven werken. Een voorwaarde is dan wel dat ze enigszins in de omgeving van het iconische Rotterdamse Centraal Station wonen, zoals in de wijken Blijdorp of Bergpolder. Stadsdelen als Schiebroek of Nesselande zijn dan ook niet in trek bij Amsterdammers.

Langejan ziet de vlucht van 020’ers richting 010 allengs toenemen. Een leuke bijkomstigheid voor Rotterdamse verkopers is naar zijn inzicht, dat Amsterdammers doorgaans anderhalf keer zoveel boven de vraagprijs betalen als mensen uit de Maasstad. En als de hoofdstedeling eenmaal in ‘Roffa’ woont, gaat hij er volgens Langejan ook niet meer weg. “Rotterdam blijkt dus gewoon een leuke stad te zijn waar mensen graag wonen en blijven, zelfs Amsterdammers.”