Almere is in 2023 gegroeid met 1.663 nieuwe woningen

In Almere zijn vorig jaar 1.663 nieuwe woningen opgeleverd. De gemeente is blij met dit aantal.

In het laatste kwartaal van 2023 kwamen er nog 826 woningen bij. De jaarproductie is lager dan in 2022 (1.821 woningen), maar ligt boven de productie in het jaar 2021. Toen werden 1.615 woningen opgeleverd. In de bijna 1.700 nieuwe woningen kunnen vierduizend mensen wonen. Wethouder Julius Lindenbergh van Bouwen en Wonen spreekt van een flinke bijdrage aan het bestrijden van de woningnood. “Veel mensen krijgen door de bouw de kans op een nieuw huis. Het uiteindelijke doel is om 25.000 woningen in Almere te bouwen in de periode 2020-2030. Van dat aantal is op dit moment meer dan een kwart opgeleverd.”

Netcongestie blijft een risico voor woningbouw in Almere, waarschuwt Lindenbergh. Niet voor elk huishouden is altijd een stroomaansluiting beschikbaar. “Het is van groot belang dat de netbeheerders en de Rijksoverheid ervoor zorgen dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.”

Hij is gematigd positief over de woningbouwproductie dit jaar. “Doordat de stijging van de hypotheekrente is afgevlakt, lijkt de prijsontwikkeling op de koopwoningmarkt in Almere ook te stabiliseren. De verwachting is dat dit positief uitpakt voor nieuwbouwontwikkelingen.”

img
Redacteur
Profiel