Achmea witte raaf in onrustig winkellandschap

Steeds meer grote winkelketens komen in financiële problemen. Het belette Achmea Real Estate recent niet om op tal van plekken nieuwe huurcontracten en verlengingen met winkeliers te sluiten. 

Achmea Real Estate heeft de afgelopen maanden in totaal 6.594 m² winkelruimte verhuurd aan nieuwe en bestaande huurders namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF).

Nieuwe huurders zijn Wok to Go (Damrak, Amsterdam), Lovisa (Kalverstraat, Amsterdam), Ivan Alexis (Heiligeweg, Amsterdam), Mabroek Versmarkt (Lange Voort, Oegstgeest), Five Clinics (Karel Doormanstraat, Rotterdam) en Clan de Banlieue (Korte Lijnbaan, Rotterdam). Verlengingen werden gerealiseerd met AS Watson (Kalverstraat, Amsterdam), Xenos (Leyweg, Den Haag), Hunkemöller (Lijnbaan, Rotterdam) en Termeer Groep (bekend van Sissy Boy en Manfield) voor twee vestigingen in Haarlem en een in Amsterdam.

Het vormt een contrast met recent nieuws over diverse winkelketens die het moeilijk hebben, zoals Big Bazar,  Shoeby en donderdag kwam daar BCC bij.

Negen krachtigste binnensteden

Door de verhuringen stijgt de bezettingsgraad van de portefeuille naar bijna 98 procent. Peter Koppers, fondsmanager van het ADRPF: 'We richten ons op de negen krachtigste binnensteden en wijkcentra. Hiermee bouwen we aan een toekomstbestendige beleggingspropositie in winkelvastgoed. We werken aan een gevarieerde portefeuille, met winkels die de consument graag bezoekt en waar de ondernemer goed zaken kan doen. Deze verlengingen en contracten met nieuwe huurders passen precies in dat beeld.'