Achmea Real Estate koopt 144 middensegment-woningen in Breda

Achmea Real Estate koopt een nieuw appartementengebouw met 154 woningen in Breda, waarvan 144 in het middensegment.

Verkoper is Ontwikkelingscombinatie NBU/Maas-Jacobs. Complex Sierra wordt gerealiseerd op het voormalige fabrieksterrein van Nibb-it. Het gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een woonwijk in een nieuw (stads)park. De woningen zijn aangekocht voor PME pensioenfonds.

De 144 middenhuurwoningen variëren in grootte tussen 60 m2 en 72 m2. De tien dure huurwoningen zijn tussen de 80 m2 en 136 m2. De huurders kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin en beschikken over een balkon of een patio. Ook komen er 109 plaatsen beschikbaar in een nabijgelegen parkeerstation.

In totaal worden in de nieuwe wijk ‘Blossem’ in totaal 15 gebouwen met 600 woningen gebouwd, waaronder ook sociale huurwoningen en koopwoningen. In het voormalige ketelhuis komt een horecabedrijf. De laatste fase van de wijk wordt naar verwachting in 2028 opgeleverd.

“Wij voorzien in duurzame, betaalbare woningen in Breda én zorgen tegelijkertijd voor een verbetering van het risico/rendementsprofiel in onze woningportefeuille”, zegt Eric Uijen, voorzitter van het bestuur van PME. “Een goed rendement voor onze deelnemers én maatschappelijk rendement gaan dus hand in hand.”

NBU/Maas-Jacobs werd bij de verkoop geadviseerd door Zuiderlink Real Estate

img
Redacteur
Profiel