Achmea Real Estate bouwt 166 woningen op Zilveren Kruis-locatie Noordwijk

Achmea Real Estate (ARE) gaat de Noordwijkse kantorenlocatie ‘Zilveren Kruis’ transformeren in een woongebied met 166 appartementen. Voor de realisatie is een overeenkomst gesloten met SBB Ontwikkelen en Bouwen uit Beverwijk.

ARE neemt de woningen in belegging voor een van zijn institutionele klanten.

Op de locatie aan de Van de Mortelstraat was sinds de jaren zeventig zorgverzekeraar Zilveren Kruis gevestigd. De verhuizing van dit Achmea-onderdeel naar Leiden zette het proces in gang naar een passende herbestemming. Eerder dit jaar stelde de gemeente het nieuwe bestemmingsplan vast. Na verkrijging van de vereiste vergunningen kan worden begonnen met de realisatie van het woningbouwproject.

Na de sloop van de kantoren worden vier nieuwe appartementengebouwen gebouwd naar een ontwerp van Groosman Architecten uit Rotterdam. De 166 woningen worden gerealiseerd voor een brede doelgroep en bestaan uit 50 sociale huurwoningen, 33 middensegment huurwoningen en 83 vrije sector-huurwoningen. Daarbij zijn 24 woningen in het middensegment en de vrije sector levensloopbestendig.

Bosrijke omgeving

De woongebouwen worden ingepast in de bestaande bosrijke omgeving met ruimte voor ontmoeting voor de bewoners in een nieuw aan te leggen gemeenschappelijke binnentuin. De woonlocatie wordt autoluw; voor bewoners en bezoekers zijn ruim 300 parkeerplaatsen beschikbaar op een vrij liggend privéparkeerterrein. Alle woningen worden aangesloten op een WKO-installatie.