AXA IM koopt ABN Amro-gebouw in centrum Rotterdam

AXA IM Alts heeft het iconische kantoorgebouw van ABN Amro aan de Coolsingel 89-93 in Rotterdam aangekocht. De herontwikkeling is in handen van Provast.

Het pand (25.000 m²) is oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1950 en is in 1990 uitgebreid. Na de overname zullen AXA IM Alts en ontwikkelaar Provast beginnen met een uitgebreide herontwikkeling. Het is de bedoeling een groot deel van de structuur van het gebouw te behouden. Ook wordt er 6000 m² kantoorruimte aan toegevoegd.

De herontwikkeling, die in het derde kwartaal van 2023 van start gaat, is gericht op een Breeam Excellent-classificatie, een A++++-energielabel en Well Platinum. ABN Amro neemt zelf 3000 m² kantoorruimte in gebruik en is actief betrokken bij de herontwikkeling.

Marc Kramer, hoofd Development Benelux bij AXA IM Alts: ‘De vraag naar hoogwaardige kantoorruimte met toonaangevende duurzaamheidsreferenties blijft stijgen. In Rotterdam is de vraag naar deze best-in-class ruimte versneld door de snelle groei van de jonge beroepsbevolking van de stad. Die trekt steeds meer gebruikers, met name in de technische en financiële dienstverlening, naar werkruimte in het Central Business District van Rotterdam. Deze overname biedt ons een kans om het acute onderaanbod aan klasse A-kantoorruimte in de stad aan te pakken, door een plan op te leveren met sterke duurzaamheidsreferenties op een uitzonderlijke locatie in de binnenstad.’

De aankoop betreft de vijfde transactie van AXA IM Alts in Nederland. Het past bij de strategie om te investeren in Nederlandse steden die worden ondersteund door gunstige demografische en structurele trends. De afgelopen 20 jaar heeft  AXA IM Alts meer dan 300 projecten ontwikkeld in negen Europese landen voor een totaalbedrag van meer dan € 21 mrd. Het heeft voor € 8 mrd aan projecten in ontwikkeling.

img
Redacteur
Profiel