ASR koopt Rabobank-kantoor in Eindhoven

ASR Real Estate heeft het Rabobank-kantoor op de Fellenoord 17 in Eindhoven gekocht voor € 115 mln.

Het moderne duurzame kantoorgebouw met een Breeam Excellent certificaat en A+++ energielabel staat direct tegenover Eindhoven Centraal Station. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau UNstudio en ontwikkeld door Edge voor Rabobank. Het vijf jaar geleden opgeleverde kantoorpand heeft een oppervlakte van 25.645 m2, 546 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Op de begane grond bevinden zich diverse voorzieningen. Rondom een atrium liggen acht kantoorverdiepingen van gemiddeld 2.800 m2.

Het kantoor is volledig en langjarig verhuurd aan de Rabobank, maar door de opzet met meerdere entrees en kernen is het volgens ASR ook geschikt om in de toekomst meerdere huurders te huisvesten. “Voor de groei van het ASR Dutch Mobility Office Fund richten wij ons op kantoren die zijn gelegen op mobiliteitslocaties in de vijf belangrijkste steden van Nederland. De ambities van de internationale knoop XL voor het stationsgebied van Eindhoven passen uitstekend binnen deze focus”, aldus fund director Pieter Vandeginste.

Het pand ligt aan de noordkant van Eindhoven Centraal Station en is onderdeel van het stationsgebied dat de komende jaren onder de noemer Internationale Knoop XL wordt getransformeerd. Het stationsgebied moet het visitekaartje worden van de Brainport-regio.

Verkoper werd commercieel bijgestaan door NL Real Estate Knight Frank en juridisch door Van Doorne.

img
Redacteur
Profiel