ABP vergroot belang in Vesteda en maakt Rotterdams nieuwbouwcomplex mogelijk

Pensioenfonds ABP heeft haar belang in Vesteda maximaal vergroot naar 33%. ABP maakt hiermee mogelijk dat Vesteda project Zuiderhof in Rotterdam kon aankopen.

De woningen zullen met voorrang worden verhuurd aan kandidaten met een maatschappelijk beroep, waaronder leraren, politieagenten en zorgmedewerkers. Vesteda ontstond in 1998 uit de woningportefeuille van ABP, sindsdien is ABP de grootste investeerder. Tot voor kort had ABP een belang van 31,9% in Vesteda.

De extra investering kan mede worden gezien in de context van de aankondiging van vorige week toen Bouwinvest, ABP en bpfBOUW een investering van € 400 mln bekendmaakten in het Dutch Social Impact Real Estate Partnership. ABP committeert zich voor €250 mln en bpfBOUW voor €150 mln aan het partnership. 

Vreewijk

Vesteda heeft project Zuiderhof van ontwikkelaar Focus on Impact en aannemer Dura Vermeer verworven. Het project maakt onderdeel uit van tuindorp Vreewijk en stadsdeel Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Het project bestaat uit 160 twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 48 tot 112 m2. Volgens huidige planning kunnen deze middenhuur- en vrijesectorappartementen in 2026 worden verhuurd.

De huurprijzen van de middenhuurappartementen voldoen aan de voorwaarden van de gemeente Rotterdam en liggen tussen € 808 en € 1075 per maand (prijspeil 2023). De appartementen worden met voorrang verhuurd aan kandidaten met een maatschappelijk beroep, waaronder leraren, politieagenten en zorgmedewerkers, die hun pensioen bij het ABP hebben ondergebracht. Op woensdag 22 november vindt de feestelijke start bouwplaats.