Fontys campus Rachelsmolen in Eindhoven voltooid

De bouw van de nieuwe Fontys-campus Rachelsmolen in Eindhoven is na ruim twee jaar voltooid.

Inmiddels worden de drie gebouwen in gebruik genomen door de studenten en leerkrachten van de opleidingen Paramedisch, Mens en Gezondheid, Kind en Educatie, Sociale Studies en Pedagogiek. Het eerste gebouw van campus Rachelsmolen, ter grootte van 4.000 m², is centraal ingericht en bevat functies die voor de hele Fontys-gemeenschap toegankelijk zijn. In het tweede gebouw (8.000 m²) is praktijkgericht onderwijs ondergebracht en het derde gebouw (12.000 m²) vormt een flexibele thuisbasis voor de studenten en medewerkers binnen Fontys.

De nieuwe onderwijsgebouwen zijn zo geplaatst dat ze samen met de bestaande gebouwen een eenheid vormen. Tezamen omzomen ze een binnengebied, een groene openbare ruimte van 4 hectare die uitnodigt tot ontmoeten en verblijven, met als eyecatcher een stadsplein. Aan de oostzijde, langs de JF Kennedylaan, krijgt de campus een groen voorplein die de stad met de campus verbindt.

Hurks was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouw, samen met nevenaannemers Croonwolter&dros en ULC. Barcode Architects, OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten tekenden voor het ontwerp van de campus. De gebouwen worden verwarmd en gekoeld met een installatie voor warmte-koude-opslag (WKO). Het regenwater wordt opgevangen in het terrein en geïnfiltreerd in de bodem, er wordt geen regenwater geloosd op het riool. Tevens is hergebruik van meubilair een belangrijk uitgangspunt geweest in de inrichting van de gebouwen.

Gerelateerde artikelen: