Fletcher neemt exploitatie The Slaak Rotterdam over

Het luxueuze 5-sterren hotel The Slaak in Rotterdam-Kralingen heeft binnen een week na het bekend worden van het faillissement een nieuwe exploitant. Fletcher Hotels zet het bedrijf voort. 

Vanaf vandaag gaat het het hotel verder onder de naam Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Tot voor kort viel het  boutique-hotel in jaren 50-stijl aan de Slaak 34 onder het Tribute Portfoliolabel van Marriott Hotels. 

Eerder deze maand heeft de Rechtbank Rotterdam het faillissement uitgesproken over Odyssey Rotterdam BV, het bedrijf dat The Slaak voor Marriot exploiteerde. De Odyssey Hotel Groep exploiteert in 6 Europese landen hotels, waaronder 6 accomodaties in Nederland. In ons land gaat het behalve om The Slaak om The Den in Den Bosch, Hotel Glow in Eindhoven en twee Holiday Inn Express-vestigingen in Amsterdam en Almere.

Nadat bekend werd dat The Slaak failliet is gegaan kwamen de curator, de pandeigenaar en Fletcher Hotels razendsnel tot overeenstemming over overname van de exploitatie. Tot genoegen van Fletcher CEO Rob Hermans: 'Wij zijn zeer trots op deze overname. Dit boutique hotel behoort in Rotterdam tot de meest luxe 5-sterren hotels en is daarmee een geweldige toevoeging aan onze hotelportefeuille en een mooie aanvulling op de twee hotels die Fletcher Hotels heeft direct naast Rotterdam The Hague Airport. Vooral voor ons luxe segment en ons City hotel segment is Hotel The Slaak een fantastisch product.'

Slaak 34 kent een lange geschiedenis. Het huidige pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jo Vegter, voor de drukkerij en (redactie)kantoren van het voormalige Het Vrije Volk, een boekenwinkel en zelfs een reisbureauIn 2010 kreeg dit historische pand, onderdeel van de wederopbouw geschiedenis van Rotterdam, de status  Rijksmonument. In 2019 werd het in opdracht van eigenaar Frame Vastgoed volledig verbouwd tot het huidige luxe hotel.