Start bouw DC van Frasers Property Industrial in Hazeldonk

Frasers Property Industrial is op het industrieterrein Hazeldonk in Breda op risico begonnen aan de bouw van DC Hazeldonk, haar eerste brownfieldontwikkeling in Nederland.

Hoofdaannemer Goldbeck realiseert een distributiecentrum van 11.000 m², inclusief mezzanine en kantoorruimte.

Naast Goldbeck Nederland als hoofdaannemer, is MC2 als externe projectmanager voor het project aangesteld. Naar verwachting is de bouw van DC Hazeldonk tegen het einde van het jaar voltooid. De ontwikkeling is op risico van start gegaan en Frasers Property Industrial heeft er alle vertrouwen in begin 2022 een nieuwe huurder te kunnen verwelkomen.

Voor het nieuwe distributiecentrum streeft Frasers Property Industrial er naar een BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering te verkrijgen. Ten minste 80% van de bouwmaterialen voor DC Hazeldonk is duurzaam geproduceerd. Verder wordt DC Hazeldonk voorzien van op CO2 gebaseerde ventilatiesystemen, parkeerplaatsen met oplaadstations, een Buiding Management System en PV-zonnepanelen om energie te generen en waterbesparende metingen te doen. De materialen van het oude pand zijn grotendeels hergebruikt voor de bouw van een bedrijfsruimte elders in het land. 

DC Hazeldonk is beschikbaar voor de verhuur vanaf januari 2022. Cushman & Wakefield is de aangewezen verhuurmakelaar.