Mainstage Event Campus geopend in Zaandam

De Mainstage Event Campus heeft onlangs zijn deuren in Zaandam geopend. Aan de Ronde Tocht 11 clustert de campus op 12.000 m² verschillende bedrijven uit de eventsector.

De locatie is mede door vastgoedontwikkelaar en investeerder Millten in 2019 aangeschaft. De verouderde loods van 12.000 m², plus ongeveer 1 hectare buitenterrein, is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en herontwikkeld vanuit een partnership binnen een consortium met Marcel Elbertse en Joris Joosen (The Support Group) en Duncan Stutterheim, waarmee Millten sinds 2018 ook eigenaar is van Westergas.

Op basis van een duurzaam plan en nieuw ontwerp van Ninetynine voor binnen en buiten, is de basis gelegd voor een plek waar innovatie, educatie en operatie rondom de (live) eventindustrie onder één dak samenkomen. Alles in samenwerking met de huurders, waarvan de meesten ook mede-eigenaar zijn.

 “Wij zijn als investeerder en ontwikkelaar constant bezig met het analyseren en realiseren van vernieuwende concepten en gebouwen”, zegt Foppe Eshuis, medeoprichter van Millten. “Veel mensen kennen Millten van Westergas of hoofdkantoren voor merken als Karl Lagerfeld. Dit project laat zien dat het ons gaat om partijen, samenwerking en concepten. Niet alleen vanuit Rijksmonumenten. Dit project startte als een sterk verouderde megaloods op een industrieterrein. Na de herontwikkeling is Mainstage Event Campus een wereld op zich geworden, waar de beste bedrijven uit de event industrie elkaar vinden.”

Kenniscentrum

Met 9.000 m² werkplaats en opslag, 3.000 m² kantoorruimte en 200 werkplekken is het grondig gerenoveerde bedrijfspand een kenniscentrum voor de evenementenbranche. Het pand bevat een auditorium, diverse co-working plekken, een gezamenlijke kantine, vergaderruimtes, een werkplaats en sport- en yogaruimtes. Ook het buitenterrein is volledig opnieuw ingericht, inclusief parkeren en laadpalen.

Millten was verantwoordelijk voor het gehele project, van aankoop en financiering tot en met de gehele herontwikkeling en oplevering van Mainstage Event Campus. Een deel van het project is met interieur en bouwbedrijven uitgevoerd die onderdeel uitmaken van de huurders. Voorzien van ruim 2.000 zonnepanelen en een eigen energieopslag/batterij, is Mainstage Event Campus, dat tevens volledig van het gas af is, bijna zelfvoorzienend. Nu is Millten als mede-eigenaar verantwoordelijk voor het management.