NH Collection hotel in de Groene Toren

Projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed heeft een contract getekend met NH Hotel Group: de Groene Toren aan de Vestdijk 9 te Eindhoven wordt een NH Collection hotel met 132 kamers.

Op de dertiende verdieping van de Groene Toren komt een restaurant, op de veertiende verdieping een rooftop bar. In de plint van het gebouw blijft ruimte voor de bestaande horecagelegenheden. Verder komen in het gebouw nog 112 woningen. De realisatie is in handen van Stam + De Koning Vastgoed & Bouw (VolkerWesels); het ontwerp is van de Eindhovense architect Diederendirrix. Als adviseur van Foolen & Reijs, heeft Homard Hoteldevelopment Benelux bemiddeld tussen de ontwikkelaar en NH Hotel Group.

NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group en omvat vier- en vijfsterrenhotels die gevestigd zijn in historische en iconische gebouwen op strategische locaties. Het merk werd in april 2016 in Nederland geïntroduceerd met de heropening van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace in het centrum van Amsterdam.

De Groene Toren maakt deel uit van de herontwikkelingsportefeuille van het Eindhovense Foolen & Reijs Vastgoed/City Pads: op dit moment goed voor 3500 woningen (225.000 m²) verdeeld over Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.  Het speerpunt van de Foolen & Reijs is transformatie van bestaande (kantoor)gebouwen naar nieuwe functies. Homard is een onafhankelijk adviseur voor partijen die actief zijn in de ontwikkeling van hotelvastgoed.