26 Nederlandse panden in Prologis-aankoop van € 1,59 mrd

Prologis heeft voor € 1,585 mrd het pan-Europese portfolio met stedelijke logistiek overgenomen van Crossbay, de last-mile-logistiekspecialist van investeringsplatform Mark.

Prologis deed de aankoop namens het Prologis European Logistics Fund (PELF).

De portefeuille omvat 128 distributiecentra en 6 nieuwe ontwikkelingen, waaronder 26 Nederlandse panden in Amsterdam, Rotterdam (Barendrecht) en Eindhoven. De overname beslaat zeven landen in Europa (Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Polen) en in totaal 1,14 mln m². De panden staan in Rome, Milaan, Amsterdam, Rotterdam, Madrid, Barcelona, Neurenberg, Berlijn, Parijs, Brussel en Lodz, zijn voor 95% verhuurd en leveren Prologis meer dan 100 nieuwe klanten op.

'De aankoop van ongeveer 300.000 vierkante meters in de Benelux met de focus op metropolen Amsterdam, Rotterdam en Brussel, stelt ons in staat onze klanten nog beter te bedienen door in te spelen op de groeiende behoefte aan stadsdistributie en duurzame ‘last mile’ bezorging. We vinden het geweldig om op deze manier onderdeel te zijn van de groei van onze klanten', zegt Sander Breugelmans, Senior Vice President, Regional Head Noord-Europa bij Prologis.

Clifford Chance en JLL adviseerden Prologis. Mark werd geadviseerd door Jones Day, CBRE en Eastdi.

Het team van Clifford Chance in Amsterdam, dat het due diligence-proces leidde, stond onder leiding van Liesbeth Buiter. Het pan-Europese team werd geleid door Alis Pay. Het is volgens het kantoor de grootste Europese vastgoeddeal van 2022 tot nu toe. In juni adviseerde Clifford Chance Prologis al bij de acquisitie van vier distributiecentra in Nederland.