Exploitant boetiekhotel The Slaak failliet

Vierenhalf jaar na de opening is boutique hotel The Slaak in Rotterdam Kralingen failliet verklaard. De curator onderzoekt een doorstart. 

Hotel The Slaak Rotterdam is een boutique-hotel in jaren 50-stijl aan de Slaak 34 onder het Tribute Portfoliolabel van Marriott Hotels. Het beschikt over 74 ruime hotelkamers, restaurant en bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Onder het hotel en de supermarkt bevindt zich een openbare parkeergarage met 46 parkeerplaatsen.

Gebouweigenaar Frame Vastgoed kocht het pand, de voormalige drukkerij van het voormalige dagblad Het Vrije Volk eind 2014 en droeg zorg voor de restauratie, renovatie en uitbreiding van het Slaakhuys. In april 2018 opende al een Lidl-supermarkt in de voormalige drukkerij. In oktober 2019 werd het hotel geopend. 

Eerder deze maand heeft de Rechtbank Rotterdam het faillissement uitgesproken over Odyssey Rotterdam BV, het bedrijf dat The Slaak voor Marriot exploiteerde. De Odyssey Hotel Groep exploiteert in 6 Europese landen hotels, waaronder 6 accomodaties in Nederland. In ons land gaat het behalve om The Slaak om The Den in Den Bosch, Hotel Glow in Eindhoven en twee Holiday Inn Express-vestigingen in Amsterdam en Almere.