132 sociale huurwoningen op de Beresteinlaan in Den Haag

Op donderdag 9 november hebben Dura Vermeer en de WOM Den Haag Zuidwest getekend 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest.

WOM DHZW is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en woningcorporatie Hof. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een nieuw woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen circa 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als een gezamenlijke moestuin komen. Het ontwerp ligt in handen van architect De Zwarte Hond. De duurzame appartementen worden verhuurd door Hof Wonen. 

Biodiversiteit

Het gebouw krijgt diverse nestkasten, insectenhotels en zoveel mogelijk inheemse plantensoorten om ruimte te bieden aan de lokale biodiversiteit.  

Door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, komt er meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer o.a. zakken toe in de kruipruimten die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten de zakken geleidelijk het water los, wat de druk op het rioleringssysteem verminderd. Daarnaast worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken. 

Laatste nieuws

Evenementen