1.500 flexwoningen in Utrecht en randgemeenten

In de stad Utrecht en zes omliggende gemeenten kunnen op korte termijn 1.500 flexwoningen worden gebouwd. Uiterlijk volgend jaar moet de bouw gereed zijn.

Duizend sociale huurwoningen komen in Utrecht, onder meer op locaties aan de Pagelaan en op het Befu-terrein. De resterende vijfhonderd sociale huurwoningen verrijzen in Nieuwegein, IJsselstein, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Bunschoten en Rhenen. Zo heeft Sharon Dijksma, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht bekendgemaakt. De woningen zijn bestemd voor studenten, starters, statushouders en andere woningzoekenden. De flexwoningen kunnen voor een periode van maximaal vijftien jaar dienst doen.

De regio krijgt voor de bouw van de flexwoningen €18 mln steun van het Rijk. In totaal heeft minister Hugo de Jonge €100 mln beschikbaar voor het versnellen van flex- en transformatieprojecten. Mede door de oorlog in Oekraïne en de crisis in de asielopvang zijn er nog sneller en meer (tijdelijke) woningen nodig dan bij het aantreden van het kabinet Rutte IV werd voorzien. De regio Utrecht is één van de eerste regio’s waarmee het Rijk concrete afspraken heeft gemaakt.

img
Redacteur
Profiel