‘Q-Park voor € 4 mrd in de etalage’

De Amerikaanse investeerder KKR (Kohlberg Kravis Roberts) wil alle parkeergarages van Q-Park in Europa verkopen, zo geven bronnen rond KKR aan. Het parkeerimperium, dat een Nederlandse oorsprong heeft, zou een waarde van zo’n € 4 mrd vertegenwoordigen.

Volgens anonieme bronnen, onder andere op de site van Bloomberg aangehaald, is KKR al in overleg over een eventuele verkoop. Begin 2024 zou de interesse voor de Europese keten van parkeergarages serieus gepeild gaan worden.

Vastgoedondernemer Ger Ruijters, die in 2021 op 90-jarige leeftijd overleed, stond aan de basis van het huidige Q-Park. Hij begon in de jaren ’70 met de exploitatie van parkeergarages in Limburg en breidde later uit in heel Nederland. Zakenpartner en schoonzoon Ward Vleugels verkocht Q-Park in 2017 voor € 2,9 mrd aan KKR, dat in New York is gevestigd. Het parkeerimperium was tot die tijd voor het overgrote deel eigendom van Nederlandse institutionele beleggers.

De ruim 3400 parkeergarages van Q-Park zijn in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland te vinden.