‘Driekwart van de kantoren zou overbodig zijn’

Kantoorruimteverhuurder Mr Green Boutique Offices is een nieuw kantoorconcept begonnen met zes locaties in Nederland.

Volgens het kantoorconcept ‘Mr Green’ worden dezelfde kantoorunits aan meerdere bedrijven op andere tijdstippen verhuurd. Dit is efficiciënter dan hoe de meeste kantoorruimte op dit moment wordt gebruikt.

Van de kantoren in Nederland is volgens Mr Green 15% niet verhuurd. De overige 85% wordt slechts voor 30% effectief gebruikt. Dit betekent dat gemiddeld 74,5% van de kantoorruimte overbodig zou zijn.

Eigen kantoor

Op de tijdstippen dat een bedrijf kantoorruimte huurt, heeft deze bij Mr Green ook geheel de ‘look & feel’ hiervan. De huisstijl met logo, foto’s en andere kenmerken wordt telkens nauwkeurig aangepast. Dit geeft werknemers het gevoel dat ze ook echt op hun eigen kantoor werken.

De zes vestigingen bevinden zich in Amsterdam, Apeldoorn, Klarenbeek, Rotterdam, Vianen, Zwolle.

Het idee erachter is dat veel van de kantoorruimte die bedrijven huren onbenut blijft en dat bedrijven besparen door vaker tijdelijke kantoorruimte te huren in plaats van vaste locaties aan te houden.

Een van de eerste vestigingen van de nieuwe flexibele kantooraanbieder opent in het eerste kwartaal van 2024 in Amsterdam CS.