'De PC' komt niet verder dan 18e plaats op wereldranglijst winkelhuren

De chique Amsterdamse PC Hoofstraat is niet veel meer dan een armetierig winkelstraatje, zo blijkt uit cijfers van Cushman & Wakefield.

Dé Nederlandse winkelstraat voor BN-ers, voetbalvrouwen, pandjesschuivers, drugscriminelen en buitenlandse toeristen komt in het overzicht van de vijftig duurste winkelstraten ter wereld niet verder dan een 18e plaats. De huurprijs bedraagt slechts € 2.800 per m2 per jaar.

Ter vergelijking. Fifth Avenue in New York voert de ranglijst aan met een huurprijs van € 20.384 per meter per jaar. Op nummer 2 staat de Via Montenapoleone in Milaan met een huurprijs van € 18.000 per meter per jaar. Verder staan in de top 5 Tsim Sha Tsui (Hong Kong), New Bond Street (Londen) en Avenues des Champs-Élysées in Parijs.  

Volgens de 33e editie van het rapport 'Main Streets Across the World' van Cushman & Wakefield is op super-prime winkellocaties sprake van aanhoudend krappe marktomstandigheden, wat leidt tot concurrentie indien zeldzame locaties beschikbaar komen. De huurprijzen op wereldwijde topwinkelbestemmingen stegen het afgelopen jaar gemiddeld met 4,8% (gerekend in lokale valuta). De sterkste groei werd opgetekend in Azië-Pacific, met een gemiddelde van 5,3%, in Noord- en Zuid-Amerika met een gemiddelde van 5,2% en in Europa met een gemiddelde van 4,2%.

img
Redacteur
Profiel