PropertyNL Lounge | Het Nieuwe Projectontwikkelen

PropertyNL startte eerder dit jaar met een nieuwe initiatief: PropertyNL LOUNGE. Op de meest prominente hotspots van Nederland; Zuidas Amsterdam en WTC Utrecht komt PropertyNL op donderdagmiddag met een inhoudelijk programma met nieuws, research, interviews en presentaties. Participeer in het kloppende nieuwshart van het vastgoed.

Op donderdag 25 oktober vindt een volgende editie plaats met het onderwerp: Het Nieuwe Projectontwikkelen.

Het is inmiddels dagelijkse kost. Grote projecten worden uitgesteld of zelfs op de zeer lange baan geschoven. Toegezegde bouwvolumes worden niet meer gehaald. En dat terwijl er vanuit beleggers en overheid zeer veel pressie en geld is voor nieuwe kantoor- en woningprojecten.

De ontwikkelaar zit klem tussen opdrachtgever en aannemer. De laatste heeft onvoldoende capaciteit en moet mensen op de bouwplaats zeer duur inkopen terwijl ook de prijzen van heipalen en andere onmisbare onderdelen de bouwkosten sterk verhogen.

Aan de andere kant zit de belegger en opdrachtgever die geen hogere inkoopprijs van hun beleggingsproduct accepteren. Hoe komt de ontwikkelaar hier uit?

Bovendien voeren beleggers hun eisen aan het te bouwen pand of woning extra op, onder druk van eindgebruiker en woonconsument. Het moet allemaal duurzamer, multifunctioneler en toekomstbestendiger.  De eisen waaraan de interne bedrijfsvoering aan moet voldoen maakt de bewegingsvrijheid van de ontwikkelaar bovendien krapper.

Hoe houdt de ontwikkelaar zich staande tussen al deze krachtenvelden? Hoe bewijst hij zich qua aanpak en realisatie van de New kids on the Block? En waar beleggers en overheden het kaf tussen de ontwikkelaars moeten zien te scheiden, hoe kom je als de winnaar van een tender naar voren? Hoe belangrijk is daarbij de financiële paragraaf in je tendervoorstel?

In de PropertNL Lounge van 25 oktober zetten drie grote ontwikkelaars hun motieven en strategie uiteen. Zij bieden een inkijk in de verschillende manieren waarop zij naar een locatie kijken, de kansen die zij daar zien en hun overweging om aan een tender al of niet mee te doen. Zij zetten hun visite uiteen aan de hand van concrete voorbeelden uit hun praktijk.

Deze bijeenkomst van PropertNL Lounge is interessant voor ontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, beleggers, overheden, andere opdrachtgevers, juridische en financiële adviseurs, taxateurs en anderen die betrokken zijn bij de de afwegingen en processen aan de kant van opdrachtgevers en ontwikkelaars.

De sprekers voor deze bijeenkomst zijn onder andere:

Deze vragen worden beantwoord door de partijen die uit het landelijk onderzoek van PropertyNL naar voren komen:

  • Duurzamer, multifunctioneler en met nieuwe financiële parameters – het eisenpakket van projectontwikkelaar verandert razendsnel.
  • Hoe gaan ontwikkelaars om met de sterk stijgende bouwprijzen?
  • Hoe bewijzen ervaren partijen zich ten op zichte van New kids on the Block?
  • Hoe kunnen opdrachtgevers en overheden het kaf tussen de projectontwikkelaars scheiden? 

Algemene informatie
Gratis entree voor leden (€ 50,- indien NO SHOW)
Niet-ledenprijs: € 145,-
Datum: donderdag 25 oktober 2018
Tijd: 16.15 tot 18.00 (Netwerkborrel na afloop)
Locatie: WTC Utrecht

Moderator: Wabe van Enk | PropertyNL

  • Startdatum: 25-10-2018
Inschrijven