Masterclass Dirkzwager | Vastgoedstructurering obv een unieke (fiscale) rekenmodule | dinsdag 28 september

Dirkzwager legal & tax heeft gemerkt dat de fiscaliteit een mijnenveld kan zijn voor projectontwikkelaars en beleggers, waarbij het steeds lastiger wordt om bij het maken van exploitatieberekeningen de fiscale aspecten op de juiste wijze te verwerken. Daar staat tegenover dat een juiste structuur ook volop (fiscale) kansen biedt. Bij de voorbereiding van een vastgoedproject is het dan ook essentieel om een goed beeld te hebben van de fiscale kansen en bedreigingen, om een juiste haalbaarheidsanalyse te maken en de juiste afwegingen te maken.

Gerton Rademaker heeft samen met zijn collega’s van Dirkzwager legal & tax  een rekenmodule opgezet (https://www.dirkzwager.nl/fiscale-projectanalyse/) die zich richt op de sloop en nieuwbouw van woningbouwprojecten gecombineerd met commercieel vastgoed. 

In de masterclass wordt de rekenmodule gepresenteerd aan de hand van een concreet project, zodat u direct met de rekenmodule aan de slag kunt. U mag voorafgaand aan de masterclass ook uw eigen project laten toetsen. Daarbij komen niet alleen de btw en de overdrachtsbelasting, maar ook vennootschapsbelasting aan de orde. Na deze masterclass hebt u dan ook de tools om het projectresultaat op de juiste wijze te berekenen en de juiste afwegingen te maken bij het opzetten van de aankoopstructuur en de verkoop van het project.

Naast de relevante fiscale beginselen zijn dit de onderdelen die tijdens de masterclass worden besproken:
• De wijze waarop de fiscaliteit in de exploitatieberekening wordt verwerkt.
• De acquisitiestructuur en de wijze waarop de locatie wordt verworven.
• De mogelijkheden om het project in de markt te zetten en het projectresultaat van de diverse mogelijkheden.

Ook zal er rekening gehouden worden met de fiscale plannen vanaf 1 januari 2022 die tijdens Prinsjesdag worden gepresenteerd (Belastingplan 2022).

Programma door Gerton Rademaker en Cuno Wittrock
12.30 uur inloop met lunch
13.00 uur start programma
15.00 uur koffie break
17.30 uur borrel (tot 18.30 uur)

Algemene informatie
Locatie: Atrium Amsterdam
Wanneer: 28 september 2021, 12.30 – 17.30 uur
Ledenprijs: € 675,- (exclusief BTW)
Niet ledenprijs: € 775,- (exclusief BTW)

Deze masterclass is uitsluitend bestemd voor vastgoedprofessionals werkzaam bij projectontwikkelaars en beleggers en zal worden gegeven in een groep van maximaal 15 deelnemers

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM mbt het coronavirus.

  • Startdatum: 05-09-2021
Inschrijven