Masterclass | Amsterdam | 14 PE-uren (NBA)

Deze masterclass wordt verzet. Nieuwe datum binnenkort bekend.

Introductie

De wereld en de vastgoedsector veranderen in een ongekend tempo. Nieuwe producten en services als fintech en proptech doen hun intree, duurzaamheid is een must, vastgoed wordt meer en meer een service-platform, data-analytics wordt een gewone tool etc. De opgaven van morgen vragen om wendbare en innovatieve organisaties. Creatieve professionals zijn daarbij onmisbaar voor de groei en concurrerend vermogen van organisaties.

Innovatie in de Vastgoedsector geeft je kennis en vaardigheden om het innovatieproces in jouw organisatie naar een hoger plan te tillen. Het programma richt zich op professionals die met passie en drive innovatie binnen hun bedrijf willen vormgeven of hun innovatiestrategie succesvoller willen laten zijn.


• Leer nieuwe strategieën en methoden om tot nieuwe ideeën en succesvolle innovaties te komen.
• Vergroot de slagkracht van de onderneming door innovatie structureel in te passen de ondernemingsstrategie
• Overwin weerstanden en creëer een cultuur van duurzame innovatie en verandering binnen jouw organisatie
• Empower collega’s en/of medewerkers als katalysator voor innovatie
• Reflecteer op je eigen innovatie uitdagingen en vergroot je eigen creatieve capaciteiten

Inhoud

Dit programma biedt in 2 dagen kennis van de meest actuele ontwikkelingen en praktische tools op het gebied van innovatie, en toegespitst op de vastgoedsector. Overwin hiermee de uitdagingen die je tegenkomt bij innovatieprocessen binnen jouw organisatie. Leer een gedegen innovatiestrategie te ontwikkelen die onderdeel uitmaakt van de ondernemingsstrategie en impact realiseert.

Naast actuele wetenschappelijke kennis worden vooral praktische tools aangereikt om de innovatiekracht van jouw organisatie en van jezelf te verbeteren. Je leert van ‘best practises’ en krijgt tevens feedback over de eigen innovatie-opgaven.

Deelnemers

Het programma richt zich op professionals, managers en leidinggevenden uit de gehele vastgoedsector (projectontwikkeling, bouw, financiering, beleggen, makelaardij en propertymanagement).

Modules

Naast actuele wetenschappelijke kennis worden vooral ook praktische tools aan­gereikt om de innovatie in jouw organisatie naar een hoger niveau te brengen. De onderwerpen worden op verschillende manier behandeld. Inter­actieve colleges en discussies worden afgewisseld met casestudies, teamopdrachten en de toepassing in de praktijk. Het van elkaar leren is een belangrijk leerdoel.

Dag 1 
Sessie 1: Innovatie in de Nederlandse Vastgoedsector, een overzicht  
Sessie 2: Innovatie strategieën en marktontwikkelingen 
Sessie 3: Three box solution - model; een tool voor toekomstverkenning en co-innovatie.
Sessie 4: Innovatie en duurzaamheid

Deze dag wordt afgesloten met een diner en een inspiratie-carrousel waarin u kennismaakt met enkele innovatieve start-ups.

Dag 2 
Sessie 5: Innovatie en organisatie 
Sessie 6: Creating shared value: innovatie en nieuwe duurzame business modellen
Sessie 7: Toepassingen voor de eigen organisatie

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse masterclass bedragen € 1795,- Excl. BTW.

De masterclass is inclusief dag-arrangement:

 • Lesmateriaal
 • Lunches, koffie, thee en fris
 • Diner op de eerste lesdag

De kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op uw inkomen, kunnen in mindering gebracht worden. Op deze manier betaalt de fiscus een gedeelte van uw opleiding.

De programmaprijs is exclusief eventuele overnachting.

Overtuig uw werkgever met de voordelen voor de organisatie

 • Een professional binnen de organisatie die weet in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie.
 • Je weet de organisatie in beweging te krijgen en innovatie te organsieren
 • Je weet de juiste cultuur en structuur voor duurzame innovatie te creeëren.
 • De organisatie haalt de laatste inzichten en kennis in huis.
 • TIAS is een university-based opleidingsinstituut. Onze hoogleraren zijn toppers in hun eigen vakgebied. Ze publiceren en doen onderzoek.
 • Erkende business school: volgens de Financial Times is TIAS het beste opleidingsinstituut van Nederland voor Open Executive programma’s.

Toelatingseisen

Overweeg je deze masterclass van TIAS School voor Business en Society in samenwerking met PropertyNL. Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen zijn vooropleiding en werkervaring van belang.

Om deel te nemen, voldoe je aan het volgende profiel:

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie
 • Universitair of HBO-diploma
 • Abstract denkvermogen
 • Ambitie
 • Bereidheid om van perspectief te wisselen

Docenten

Carla Koen - Professor TIAS - Academic Director

Carla I. Koen is Hoogleraar Technologie Strategie en Entrepreneurship aan TIAS School for Business and Society en de Technische Universiteit Eindhoven. Ze heeft het Institute for Business Innovation and Entrepreneurship (EIBIE) opgericht. Ze behaalde haar PhD en Master in Internationale Politieke Economie aan de Universiteit van Warwick in het Verenigd Koninkrijk. Haar PhD onderzocht de invloed van beleid en instellingen op de innovatiestrategie van Pharmaceutische bedrijven in Japan en Duitsland.  

Menno Maas - Adj. Professor of Real Estate Development

Menno Maas is sinds 2013 verbonden aan TIAS. Zijn ervaring als executive bij een aantal internationale (vastgoed)bedrijven zet hij in voor verschillende Executive Master programma's. Zijn focusgebied is daarbij de ontwikkeling van nieuwe duurzame ondernemingsstrategieën en business modellen. Hij is ook verbonden aan het VastgoedLAB van TIAS.  Voor zijn benoeming bij TIAS was Menno Maas CEO van DTZ Europe, ING Real Estate Development en Amvest

Dirk Brounen - Professor of Real Estate TIAS

Prof.dr. Brounen heeft een deeltijdaanstelling als hoogleraar Real Estate Economics aan Tilburg University. De ene helft van de week werkt hij aan zijn fundamentele onderzoeksagenda voor de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Hierbij richt hij zich op onderwerpen zoals het risico en rendement van vastgoedinvesteringen, duurzaamheid op de woningmarkt en de prestaties van vastgoedmarkten. De andere helft van de week brengt Prof.dr. Brounen zijn academische kennis in de praktijk aan TIAS. Binnen de Business School heeft hij het Vastgoed LAB ontwikkeld.

Wabe van Enk - Directeur/ Hoofdredacteur PropertyNL

Wabe van Enk studeerde journalistiek en begon zijn loopbaan in 1983 als redacteur bij Het Financieele Dagblad. Halverwege de jaren negentig specialiseerde hij zich op het gebied van vastgoed en werd hoofdredacteur van het tijdschrift Vastgoedmarkt. Met de ambitie om vastgoed digitaal transparanter te maken, richtte hij in 2000 PropertyNL op: een onderzoeksbedrijf naar aanbod, transacties en plannen commercieel vastgoed met magazines, nieuwsbrieven en jaaruitgaven.

Algemene Informatie

Locatie: Zuidas Amsterdam
Wanneer: Woensdag 19 september 2018 | 9:00 - 21:00 & Donderdag 20 september 2018 |  9:00 - 18:00
Prijs: € 1795,- Excl. BTW (Fiscaal aftrekbaar) Inclusief lunch, dinner en borrel
€ 100,- vroegboekkorting voor 1 juli 2018
14 PE-uren NBA

 

 • Startdatum: 26-08-2018
Inschrijven