WDP vraagt notering in Amsterdam

WDP, naar eigen zeggen marktleider Benelux in logistiek vastgoed, heeft een beursnotering aangevraagd op Euronext Amsterdam. De onderneming staat al genoteerd aan Euronext Brussel.

WDP, naar eigen zeggen marktleider Benelux in logistiek vastgoed, heeft een beursnotering aangevraagd op Euronext Amsterdam. De onderneming staat al genoteerd aan Euronext Brussel.

Het is daarmee voor het eerst dat Nederlandse beleggers rechtstreeks kunnen beleggen in logistiek vastgoed, ondanks het grote belang van de sectoren transport en logistiek in Nederland. Met de notering in Amsterdam wil WDP het belang van en haar zichtbaarheid in de Nederlandse markt ondersteunen.
WDP heeft een marktkapitalisatie van circa € 1,3 mrd. De vastgoedspecialist heeft in zijn vastgoedportefeuille in Nederland onder meer grote gespecialiseerde distributiecentra die worden gehuurd door partijen als Wehkamp, Action, Kuehne + Nagel en DHL. WDP is al sinds 1999 genoteerd aan Euronext Brussel en heeft vastgoed in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië.

De vastgoedportefeuille van WDP in Nederland is inmiddels even groot als die in haar oorspronkelijke thuismarkt België. De marktwaarde van de Nederlandse portefeuille is € 800 mln. ’Nu de portefeuille aan Nederlands logistiek vastgoed het niveau van het Belgische vastgoed evenaart, is het voor WDP het uitgelezen moment om die sterke aanwezigheid in Nederland kracht bij te zetten aan de hand van een tweede notering op Euronext Amsterdam’, aldus het persbericht.

Vanuit de Nederlandse vestiging in Breda, die de afgelopen jaren zowel operationeel als commercieel stevig werd uitgebouwd, werd de strategie van flexibele, kwalitatieve service op maat doorgezet tot een gediversifieerde klantenportefeuille in Nederland. WDP profileert zich als een volledig geïntegreerde speler die zijn huurders bijstaat tijdens het volledige vastgoedproces en die vervolgens als eindinvesteerder een langetermijnrelatie uitbouwt met zijn klant.

Een van de nieuwste onderdelen van de portefeuille van WDP is het onlangs geopende nieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Verder heeft WDP warehouses in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Barneveld, Bleiswijk, Breda, Eindhoven, Helmond, Maastricht - Aachen (Beek), Nieuwegein, Oss, Raamsdonkveer, Ridderkerk, Roosendaal, Schiphol, Tilburg, Utrecht, Veghel, Venlo, Venray, Voorhout, Wijchen, Zaltbommel en Zwolle.

Afgelopen voorjaar noteerde zij, volgens directeur Nederland van WDP, Rien van Ast, een leegstand van 2,5% en dat betrof uitsluitend de vestiging in Alphen aan den Rijn. Hij voorzag destijds een verdere groei in Nederland van 2,4 mln m2 ultimo 2014 naar 2,7 - 2,8 mln m2 in 2018. Volgens het gepubliceerde persbericht zal de marktwaarde van de Nederlandse portefeuille doorgroeien naar € 1 mrd.

De eerste notering in Amsterdam zal naar verwachting op 18 november plaatsvinden.