Moos bouwt modulaire woontoren in Amsterdam

Het Amsterdamse bedrijf Moos heeft vandaag de samenwerking met woningcorporatie Rochdale getekend voor de realisatie van Gebouw O in het project Brasa Village in Amsterdam. Dit project is het grootste flex-wonen project van Nederland.

Gebouw O zal worden gebouwd aan de zuidkant van de H-buurt in Amsterdam Zuidoost, tegen de rand van Brasa Park. Het gaat om een modulair houten woongebouw van acht lagen. Het totale project omvat dertien gebouwen met in totaal 520 flex-woningen, die in eerste instantie voor een periode van 15 jaar zullen worden neergezet. De woningen van Moos voldoen aan het permanente bouwbesluit. Als de woningen over 15 jaar plaats dienen te maken voor een andere bestemming dan zijn de woningen verplaatsbaar en direct elders toepasbaar. Het doel achter het project Brasa Village is om op een verantwoorde manier het woningtekort aan te pakken.

De initiatiefnemers benadrukken de bijzondere samenwerking die heeft geleid tot een integraal plan. De drie corporaties Ymere, Eigen Haard en Rochdale, drie bouwers, onder wie Moos, en de gemeente realiseren zo in hoog tempo voor veel woningzoekenden een thuis. Met behulp van de gestandaardiseerde bouwprocessen van Noord Holland Bouwstroom kan het project snel van de grond komen.

Joost Hoffman, oprichter en eigenaar van Moos, benadrukt het belang van deze samenwerking: ‘Met Brasa Village zetten we samen een nieuwe standaard voor flexibel en duurzaam wonen in Nederland. We zijn verheugd om dit project te realiseren met onze partners en kijken ernaar uit om samen een positieve impact te maken op de woningmarkt.’